TYPOGRAFFITI
Ontdek (zien, horen en ervaren) de geschiedenis van graffiti en het gebruik van typografie in de kunst (oriënteren). Word meegenomen in het ontwerp proces en leer een concept ontwikkelen, creatief met letters om te gaan, een schets op te zetten en uit te werken (onderzoek).

Het uitgewerkte ontwerp wordt tot een presentabel geheel gemaakt door kleuren en elementen toe te voegen. Men ervaart (evalueren) hoe tekst, vorm en kleur elkaar beïnvloeden en een gevoel of sfeer oproepen.

Voor de eindpresentatie worden de uitgewerkte ontwerpen gedigitaliseerd en in een PDF document verwerkt. De PDF wordt via een beamer als doorlopende slideshow gepresenteerd (uitvoeren).

In een eventueel vervolg kunnen de ontwerpen met kwast en spuitbus worden gereproduceerd. Er wordt geleerd te werken met verf, spuitbus, sjablonen etc.

DOELSTELLING
maak kennis met de geschiedenis van graffiti.
ontdek de wereld van Tags (handtekeningen) en Pieces (grote typografische afbeeldingen).
ontdek de creatieve mogelijkheden van een letter.
leer een concept te ontwikkelen, in schets op te zetten en als ontwerp uit te werken.
leer een ontwerp uit te voeren.

DOELGROEP
De gebruikte combinatie van ontwerpen, ­typograferen, illustreren en werktekenen biedt een grote variatie aan vaardigheden. Daardoor kunnen de lessen en workshops aangepast worden aan verschillende niveaus, van bovenbouw basis-onderwijs tot studenten in het HBO.